Kimchi-bokkeumbap

Tillbaka i Sverige och vinterkylan och är ärligt talat fortfarande lite jet-lagad. Så mycket inspiration och grejer jag vill laga och visa av resan men först lite mat. Ett litet recept för en rätt jag är sugen på att äta till middag ikväll. Krämig Kimchi fried rice (Kimchi-bokkeumbap). Lagade detta med en rätt mogen kimchi jag hade i kylen, behövs inte så mycket alls för en smakrik och god rätt när jag använde den i maten. Här körde jag en variant med ingredienser jag hade i kylen tillsammans med risrester som stått i kylen över natten (för att slippa att riset blir för kletigt efter tillagning). Älskar att laga på detta sättet så man får lite god seg/krispig risskorpa också!

Amerikansk cheddarost för en krämig fried rice!

För ca 2 portioner
1 mindre morot
1 liten gul lök
5-6 skivor amerikansk cheddarost
Kimchi ca 200 g (med lite spad)
3 ägg
Kokt ris ca 425 g (el. Ca 5 dl)
1 salladslök
Smaksättning & topping: Sesamolja, soja, salt, vitpeppar, rostade vita sesamfrön, rostade alger. Du kan också blanda i tex räkor, kyckling, spam eller svamp i riset.

1. Klipp kimchin, hacka morot, gul lök & salladslök.
2. Fräs morot och gul lök i olja och tillsätt riset efter en stund och stek den en stund till på medelvärme.
3. Rör ner kimchi och blanda. Krydda efter smak.
4. Sänk till låg värme och blanda ner osten och rör om.
5. Lägg all ris i en skål och pressa den jämt (blöt skålen i lite varmt vatten först). Ha på medelvärme och låt riset steka till sig en stund för lite krispig yta under.
6. Lägg tillbaka riset i pannan och häll i äggen runt riset och låt den steka till sig ett tag på låg värme.
7. När ägget är så stekt som du vill ha det så toppa med salladslök och rostade alger och servera direkt!

Krispig risskorpa i botten <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *