Min svåger Yong bjöd på denna goda dessert/fruktcocktail för ett tag sen och nu under sommaren kan jag bli så sugen på det! Superenkelt att […]
Alla inlägg
Ji’s dream of sushi
Som ni kanske redan förstått så har min vurm och kärlek för Japan och det japanska köket kommit från mina föräldrar som träffades när de […]
Shiitakesvampar – vad är skillnaden?
Inlägget innehåller adlinks, om du handlar via länkarna får jag en provision. Shiitakesvampen känner säkert många av er till sedan innan, de finns ju nuförtiden […]
Enkel spicy mala tofu
Gillar du stark mat och den lite bedövande, kittlande känslan av sichuanpeppar så är detta en tofurätt för dig! Superenkel och serverat men t ex […]
Min go-to frasiga räktoast [蝦多士]
Den har varit med mig på bokrelease, take-over menyer och jag har bjudit på den hemma till familj och vänner, jo jag pratar om min […]
Cilbir & simit
Idag gjorde jag turkiska ägg – Cilbir till mig och Kennet till lunch. Enkelt och supergod rätt att laga. Denna varianten är inspirerad av den […]
Hong Kong Style Egg Tarts – 蛋撻
Hong Kong style Egg Tart time och en till Dim Sum-klassiker, yupp yupp, in that Dim Sum mode som ni märker! Flera år sen jag […]
Chilisåser- & oljor i kylen just nu
Inlägget innehåller adlinks länkat till produkter jag använder, om du handlar via länkarna får jag en provision. Har ni också flera olika chili oljor och […]
Kycklingfötter, Century eggs & MSG
Att växa upp i Sverige, i ett taiwanesisk hem och på mina föräldrars restaurang, ni kan tänka er att jag har hört ett och annat […]
One pot lax & dashiris m. krispig botten
Nu känner jag mig nöjd och delar receptet för er som vill testa. Just det, vill du göra ett vegetarisk variant på denna så funkar […]