Inlägget innehåller adlinks länkat till produkter jag använder i rätten, om du handlar via länkarna får jag en provision.
Vanligtvis brukar denna nudelsoppan lagas med en klar, mild & smakrikbuljong. Denna är med lite heta i buljongen för att jag rörde ner tomat & chilisåsen från Lao gan ma här. Passade väldigt bra med nudelsoppan. då denna varinaten av chilisåsen är med färskchili, lite söt och lätt syrlig av de inlagda chili/tomaterna. En enkel & värmande skål comfort food!
Tänk på att inte röra om i soppan direkt efter att du virvlar ner äggen, soppan blir för grumlig då. Gör som jag tipsar om här så håller den ser mer silkig i texturen.
Såhär lagade jag den ungefär:
1 tomat / skär i stora bitar
1 portion nudlar
Ca 1 tsk kinesisk svampbuljongpulver (Adlink)
Ca 1-1,5 msk Tomat & chili från Lao gan ma (addera efter smak) Adlink
2 ägg (blanda två ägg)
Salladslök (hackad)
1 tsk tomatpuré (valfritt)
- Koka upp tomaterna tillsammans med buljongen och chili (+ puré ) med 3,5 dl vatten. Sänk till låg värme.
- I annan kastrull, koka nudlarna halva tiden än angivit på paket.
- Lägg i nudlarna i tomatbuljongen och sänk till lägsta värmen. Virvla ner äggblandningen i kastrullen, rör inte om och lägg locket över i ca 1 min.
- Lyft locket addera salladslök, smaka ev av m salt och låt allt bara koka upp (kontrollera att nudlarna är klara) snabbt innan du lyfter av kastrullen.