Inlägget innehåller adlinks länkat till produkter jag använder i rätten, om du handlar via länkarna får jag en provision.
Här är den en skål lastad med kimchi udon som är härligt krämig med gochujang & amerikansk cheddarost (såna förpackade i skivor ni vet). Har man allt hemma så tar det verkligen mindre än en kvart att slänga ihop denna krämiga, spicy & lite syrliga nudelrätt.
För 1 portion:
Ca 100g torra Udonnudlar (adlink till mina favvos som är tjocka, chewy/slurpig)
1 vitlöksklyfta
0,75 dl mjölk (eller mjölk +lite mellangrädde)
1 msk gochujang (adlink till den jag använder)
1 dl kimchi
2 skivor amerikansk cheddarost
Salt & peppar (efter smak)
- Koka vatten till nudlar och förberedd lite toppings som salladslök, chiliflakes, rostade sesamfrön och strimlad nori om du vill.
- Koka nudlarna (al dente, de ska röras ihop med varma såsen sen)
- Fräs hackad vitlök. Ha medelvärme och blanda i mjölk, gochujang, mixa till allt är upplöst.
- Lägg i kimchi och osten. Stäng av värmen när osten smällt.
- När nudlarna är klara, lägg i durkslag och skölj i kallt vatten snabbt (spara lite av nudelvatten till såsen ca 0,5 dl).
- Lägg i nudlarna med såsen och låt allt blandas och koka upp snabbt, spä ut sås med så mkt nudelvatten du vill. Smaka av med salt & peppar & strö på med t ex sesamfrö, nori & salladslök och servera! Happy slurping!