Detta är en krispig och enkel koreansk smårätt/sidorätt (banchan). Tänker preppa lite mer kalla sidorätter som vi enkelt kan ha till lunch/middag här hemma och då är det mkt banchan-rätter jag tänker på. Enkelt att servera med ris eller nudlar. Dags för mig att odla egna mungbönor här hemma nu!
Receptet är på ett ungefär höftat:
250 g Mungbönor
1 finhackad vitlöksklyfta
1 liten finhackad salladslök
2 tsk fisksås
En nypa salt (efter smak)
0,5 msk rostade vita sesamfrön
0,5 – 1 tsk sesamolja
+ addera gochugaru om du vill
- Blanchera mungbönorna i ca 1 min (inte längre)
- Spola snabbt av i kallt vatten i durkslag
- Låt all vätska rinna av (kan också lägga över på hushållspapper eller en ren handduk
- Blanda alla smaksättning och lägg i mungbönorna.
Smaka av och lägg i en förvaringslåda i kylen!
Perfekt sidorätt eller snack! Kan hålla i kylen ett par dagar.