Made in Taiwan är en kokbok av en taiwanesisk/amerikansk matjournalist som heter Clarissa Wei. Detta är en perfekt bok för alla som är ute efter en bok som förutom att den är packad med många recept så är det fylld med historier om människor som bor i Taiwan och väldigt bra sätt att läsa mer om öns historia!
Jag har känt till Clarissa ett tag och i somras sågs vi här i Malmö och tog en kaffe och pratade i 200 km/h om allt möjligt! Delade erfarenheter med kokboksskriveri, Taiwan och givetvis massor om mat i allmänhet. När vi skildes åt så trillade en polett ner, hade jag inte sett Clarissa innan på YT kanalen Goldthread? En kanal som lyfter olika matkulturer och historier i olika asiatiska länder? Yes, det är hon! Om du inte känner till kanalen sen innan så kan du se massor med YT-video om olika matkulturer m.m från olika länder i Asien.
Att höra om hur Clarissa och hennes teams process för att göra boken med intervjuer, recepttester och faktasökning var verkligen intressant och i boken så kan man läsa om Taiwans historia, influenser, minoritetsfolk, traditioner med mera. Detta är verkligen en rejäl bok om Taiwans matkultur och historia.
Finns t ex att köpa här: Made in Taiwan – Recipes and Stories from the Island Nation