Jag älskar silkestofu och den är basen till en riktigt god somrig snabbmat! En av favoriterna är att toppa med klyftor av century egg och en lätt dressing. Men denna kylda silkestofun med samma marinad som till de koreanska marinerade äggen Mayak Gyeran (recept här) är så god och lätt att göra den med. En svalkande rätt att plocka fram från kylen i sommar och servera med kokt ris, grönsaker eller äta bara som den är.

Såhär gjorde jag:
400 g silkestofu
0,5 dl ljus soja
0,5 dl het vatten
Ca 1,5 tsk strösocker
1 tsk rostad sesamolja
1/4 tsk rostad & malen sichuanpeppar
ca 1 msk rostade vita sesamfrön
1 liten röd chili eller chiliolja efter smak)
2 finhackade vitlöksklyftor
1/4 finhackad gul lök (medelstor)
1 hackad salladslök
I nypa salt

1. Lägg tofun i en låda med lock. Snitta rutor halvvägs igenom tofun.
2. Läs upp sockret i vattnet, blanda marinaden och smaka av.
3. Häll över marinaden, täck över och förvara i kylen. Håller minst 2 dagar kyld.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *