En snabb & god rätt jag tycker ni ska laga om ni inte testat kalla tofurätter! Silkestofu har ju en fin naturlig söt & mildsmak, det och den puddinglika silkiga konsistensen är supergod att toppa med olika goda såser och tillbehör. Här kommer ett snabbt recept som jag åt med en skål kokt ris.
1 portion eller som sidorrätt för flera.
200 g silkestofu
2 tsk ljus soja
1 tsk chinkiangvinäger
ca ½ – 1 tsk tsk rostad och mald sichuanpeppar
2 tsk vita sesamfrön + mer rostade till garnering.
1 -1,5 tsk gochugaru
1 mindre vitlöksklyfta
ca ½ salladslök
1 tsk rostad sesamolja
1 nypa socker (smaka av)
2 msk matolja
Smaka av med salt
- Skölj silkestofun och skär i tjocka skivor.
- Finhacka salladslök och riv vitlöken.
- Lägg salladslök, vitlök, gochugaru, sichuanpeppar, sesamfrön i en värmetålig skål.
- Heta upp olja i en kastrull och häll över löken och kryddorna.
- Blanda ner soja, vinäger och smaka av med socker och salt.
- Skopa såsen över tofuskivorna och toppa med sesamfrön och salladslök om du vill! Servera tex med kokt ris!