En snabbvariat av Biang Biang nudlar. Använder breda vetenudlar (den jag använder här en taiwanesisk Kuan Miao sliced noodles).
För ca 2 portioner:
Nudlar ca 100 g torra, bredare sort av vetenudlar (T ex som den jag använder Kuan Miao Sliced noodle) 1,5 msk ljus soja
1,5 msk Svart risvinäger (chinkiangvinäger)
1/4 tsk salt
1,5-2 msk het rapsolja
Ca 125 g Pak choi (går även bra med andra bladgrönsaker)
Ca 80 g Böngrodar
Kryddning som ska fräsas av oljan:
1 tsk rostad och malen Sichuanpeppar
1-2 tsk Chiliflakes
1 finhackad vitlöksklyfta
ca 1 hackad salladslökstjälk
ca 1-2 tsk vita sesamfrön
Topping tips: Krossade jordnötter, stekt färs, ägg eller t ex kyckling (rester)
Gör så här:
1. Skölj böngroddar och pak choi (dela eller skär den i fyra delar på längden)
2. Koka nudlarna
3. Blanda soja, risvinäger och salt i skålen/skålarna
(kan dela upp i portionsskålar efter att du blandat allt om du vill).
4. 30 sek innan nudlarna är färdiga (rekommenderar Al dente). Blanchera Pak Choi och böngroddar i kastrullen med nudlarna.
5. Sila av allt och ner med det i skålen med såsen.
6. Heta upp olja i en kastrull
7. På med kryddningen och häll över den heta olja (ta ifrån plattan när det börjar ryka från oljan)
8. Blanda och toppa med krossade jordnötter om du vill och ät nudlarna direkt.