Inlägget innehåller adlinks länkat till produkter jag använder i rätten, om du handlar via länkarna får jag en provision.
Här är en enkel förrätt eller snack att bjuda på, kanske lagom till valborg eller till utehängen som vi har att se fram emot nu! En gratinerad kronärtkockdippa med gochujang och ost. Jag serverade med tortilla chips. Om du har kvar så är detta en supergod bas till en grilled cheese också. Eller så gör bara mer när du ändå är igång så du säkrar upp för mackan.
Spicy kronärtskockdippa:
2 burkar kronärtskocka (2 x 240 g utan vatten)
2-3 finhackad vitlöksklyftor
1-1,5 tsk gochugaru (adlink)
2 msk gochujang (adlink)
1 skivad 125 g mozzarella
200g Cream cheese (naturell)
1 nypa salt
Lite olivolja till stekning
Riven pecorino
- Sätt ugnen på 225 c, varmluft
- Skölj och grovhacka kronärtskockorna
- Fräs vitlöken i en ugnssäker panna och lägg i kronärtskockan. Stek på medelhögvärme ett par minuter.
- Sänk till låg värme och lägg i gochugaru, gochujang, cream cheese och rör om.
- Lägg i mozzarella och rör om tills dippan är krämig och osten smält.
- Smaka av med salt och eventuellt mer gochugaru om du vill.
- Toppa med riven pecorino och ställ i mitten av ugnen tills toppen är gyllene (ca 10-15 min)
- Servera direkt m. tortilla chips eller t ex crostini
(Om du vill ha lite krämigare så lägg i mer cream cheese)